Новини

Публична лекция за градските пространства от Gehl Architects

Тази седмица екип на датското архитектурно бюро Gehl Architects ще посетят столицата по покана на кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община Здравко Здравков. Едно от най-значимите имена в граското планиране ще консултира Столична община за изработването на визия за развитие на публичните пространства в централната градска част.

Тъй като темата касае не само специалистите в областта, а и гражданите, на 30-ти март ще се проведе публична лекция, посветена на качествените обществени пространства в градовете. Тя ще се състои в зала 230 на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) от 18 часа.

Самият основател на Gehl Architects – Ян Геел посети България през изминалата година отново по покана на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. Геел е участвал в консултирането на градове като Копенхаген, Стокхолм, Лондон, Мелбърн, Сан Франциско и Ню Йорк за подобряване на обществените пространства и преход от автомобилен към пешеходен и велосипеден транспорт.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us