Новини

Публикуваха програмата за Световния ГИС ден, организиран от ГИС Алианс

Публикувана е програмата на предстоящия в сряда (14.11.2018 г.) Световен ГИС ден, организиран от ГИС Алианс. Неправителствената организация организира самостоятелно събитие за международния празник за втора поредна година. Тазгодишното издание ще се проведе в Гранд Хотел София.

Специални гости на конференцията ще бъдат зам.-регионалният министър Валентин Йовев, председателят на УС на Съюза на архитектите в България Георги Бакалов, Фернанда Лонардони, UN-Habitat и Гулнара Рол, UNECE. Събитието ще бъде открито от председателя на ГИС Алианс и изпълнителен директор на Мапекс АД Александър Лазаров.

Сред темите в програмата, акцентираща върху услугите свързани с местоположението, са: Представяне на платформата за локализационни услуги HERE; Приложение на термофотографията при геореферирани пространствени обекти; Приложни интерфейси (API) за адресиране, маршрутизиране и други; Мобилно приложение за защита на населението при бедствия и аварии; RTK – ползи, приложения и предимства; Съвременни технически тенденции в интеграцията на LBS и GNSS и други.

За опитът в Норвегия ще сподели познатият на аудиторията на списание „Геомедия“ Хелге Онсруд.

Цялата програма е достъпна на интернет страницата на ГИС Алианс: https://gisalliance.org/.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us