Новини

Ръст на строителството през януари

Строителната продукция в страната през месец януари се увеличава с 0.8% спрямо месец по-рано и с 1.7% в сравнение с януари 2019 г. На месечна база гражданското строителството бележи подем за разлика от сградното такова, но на годишна и при двата подсектора се наблюдава увеличение, Това показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).
Гражданското строителство бележи ръст от 2.3% на месечна база, докато при сградното е регистрирано намаление от 0.2%. Увеличението на годишна база е съответно с 3.1% при гражданското строителство и с 0.7% при сградното такова.

„Лошите“ месеци за сградното строителство през 2019 г. са били април, май, октомври и ноември, декември. Тогава са отчетени спадове съответно от 0.1, 0.7, 0.5, 0.5 и 0.6%.

Месеците от март до юни пък са лоши за гражданското. Най-голям спад е отчетен през месец март – с 2%, следван от юни, май и април. Тогава пониженията са били съответно с 1.5, 0.2, 0.6 и 0.1%. Спадове при гражданското строителство се отчитат и през август и ноември с 2.2 и 1.6%.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us