Новини

Регионалният министър инспектира строителството на участък от АМ „Струма“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов инспектира днес напредъка в изграждането на лот 3.1 Благоевград – Крупник от АМ „Струма“. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Строителите изпълняват строително-монтажните дейности според предвидения график, видно от инспекцията.

Все още е спряна работата край Благоевград заради откритото древно селище край с. Покровник. Работата по трасето може да продължи след като експертите в сферата се произнесат. Очаква се протокол от Специализирания експертен съвет към Министерството на културата. Ще бъде направено това, което решат специалистите. Предложението, което е направено досега и от археолозите, е на база оценка на разкопките два от артефактите да бъдат изместени в страни от трасето с идея находките да бъдат социализирани.

В дългия 12,6 км участък се изграждат два големи пътни възела – Благоевград юг и при Симитли, както и над 20 инженерни съоръжения, включително големи мостове над реките Струма, Логодашка и Суха. Предвидено да бъдат изградени „Интелигентни транспортни системи“ със станции за засичане и управление на трафика, видео наблюдение и метеорологични станции.

Магистралната отсечка се финансирана със средства от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Строителството ѝ се изпълнява от ДЗЗД „АМ СТРУМА 3.1“. Стойността на сключения договор е близо 140 млн. лв. без ДДС. Почти 1,7 млн. лв. е стойността на строителния надзор, за който е сключен договор с ДЗЗД „СН АМ Струма Лот 3.1“.

{gallery}kam_novinite/stuma:890:668:1:0{/gallery}

Снимки МРРБ

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us