Новини

Регионалното министерство се зае с Крайбрежната алея във Варна, помага на хората в Берковица

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков възложи да се изследва казуса със статута на Крайбрежна алея „Капитан Георги Георгиев“ в гр. Варна. Целта е да се защити обществения интерес и да се гарантира живота и безопасността на пешеходците по т.нар. Алея първа.

Началникът на РДНСК-Варна инж. Кирил Москов издаде заповед за детайлна проверка, която се провежда от 12 до 23 юни 2023 г. съвместно с МВР. Създадена е работна група, която ще провери на място и по документи строеж „Крайбрежна алея /дамба/ „Капитан Георги Георгиев“. В тази връзка за периода на проверката се ограничава достъпът на моторни превозни средства в зоната, с изключение на автомобилите със специален режим и автомобилите, обслужващи обществените обекти по крайбрежната алея.

Гражданите ще бъдат своевременно информирани за заключенията на работната група.

По разпореждане на Цеков екипи на Областно пътно управление – Монтана се включват в дейностите по овладяване на усложнената обстановка след проливните дъждове в района на община Берковица.
Служители на службата ще извършват наблюдение и на стената на яз. „Мишковец“ в землището на населеното място заради повишеното ниво на водоема.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us