Новини

Руснаци строят кули-близнаци в Париж


Парижката община издаде разрешение за построяването на най-високите кули-близнаци в Европа в бизнес квартала „Дефанс“.

Двойката небостъргачи „Eрмитаж плаза“ ще се издига на 320 метра височина, като двете сгради ще са съответно на 85 и 86 етажа. Архитектурният проект е дело на фирмата „Фостърс енд партнърс“ и реализирането му ще струва два милиарда евро.

Френските кули-близнаци ще издигнат снага в близост до Сена. Първата ще подслони петзвезден хотел, бизнес център с конферентна зала за 250 души, спа центрове, ресторанти и луксозни апартаменти.

Втората кула ще разполага с конгресен център с 500 места, в нея ще бъдат изградени луксозни апартаменти и спа-центрове. Около двата небостъргача ще бъдат построени 4 по-ниски сгради, в които ще се помещават арт-галерии, модни бутици и шопинг-центрове. Комплексът „Ермитаж плаза“ ще бъде „потопен“ в парк, от който ще може да се стига пеша до Сена. Новата придобивка има амбицията да се превърне в една от най-атрактивните парижки дестинации.

Строителството на комплекса е поверено на руската фирма „Ермитаж груп“. Но преди тя да започне работа, трябва да бъде постигнато споразумение със собствениците на две сгради, които трябва да бъдат съборени, за да освободят място за кулите-близнаци.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us