Новини

Създадоха робот за събиране на фасове

Учени от Технологичния университет на Делфт, Нидерландия, съвместно със специалисти от компанията „Тектикс“, конструираха робот, предназначен да събира фасове на плажове и други обществени места, съобщава сайтът на учебното заведение.
Експертите са решили да създадат робота, след като са научили, че всяка година в природата попадат четири трилиона угарки от цигари.
Фасовете се разграждат за 14 години, но съдържащата се във филтрите микропластмаса може да замърсява околната среда в продължение на 100 години. Тя нарушава чистотата на въздуха, водата и почвата и трови хора и животни. Ако бъде пуснат в масово производство, новият робот може да допринесе за разрешаването на проблема.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us