Новини

Седмица, посветена на 26 години Национален парк „Рила“

В периода 20 до 26 февруари в Благоевград и региона ще се отбележи 26-годишнината от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия. Честванията включват богата програма, която започна с образователни лекции и пиеса в Регионалния исторически музей в Благоевград. Беседите продължават до 22 февруари и ще се провеждат от 10 до 17 ч.

На 22 февруари от 10 до 18 ч в Градската художествена галерия ще се проведе екоработилница и изложба с рисунки от IV Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“.

На 24 и 25 февруари от 9,30 до 17 ч. в посетителския център за Национален парк „Рила“ в Паничище и Посетителски-информационния център – Самоков са обявени дни на отворените врати, където всеки желаещ ще може да научи интерестни факти за защитената територия.

На тържествена церемония в зала „22 септември“ – Благоевград от 11,30 ч. ще бъде представен юбилеен филм „Национален парк Рила и зоната на вечните снегове“. Ще бъде подредена юбилейна експозиция под надслов „Национален парк Рила – ретроспекция“. За официалната церемония е подготвена и музикална програма.

„Рила“ е най-големият от трите национални парка в България. Обявен е на 24 февруари 1992 г. Паркът обхваща територия с площ над 81 046 хектара в централните и най-високи части на планината Рила.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us