Новини

Шишков обеща, че интерконекторът ще е готов за първия учебен ден

Има напредък по завършването на интерконектора с Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ на бТВ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. По думите му строителят е поел ангажимент обектът да бъде завършен между 10 и 15 септември и до края на месеца по него би трябвало да потече природен газ.

Разделих обекта на два етапа, за да може в единия да бъдат завършени строителните работи, които са неотложни за пускането на обекта. В другата част има да се довършва един път, дребни дейности, обясни министърът.

Шишков заяви, че е поел ангажимента няколко дни, след като строителят завърши обекта, да бъде направена приемателна комисия.

Служебният министър коментира още, че досега строителството на магистрали в България е ставало „на парче“. Той съобщи, че до 10 септември ще бъде осигурено финансирането за довършване на работата по първите три лота на автомагистрала „Хемус“. Шишков добави, че е извършил проверки на ремонтите на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“. Имам уверение, с новото ръководство на „Автомагистрали“, че ще се спази срокът ремонтът да приключи в края на септември. Имам опасения за тунел „Витиня“, за „Ечемишка“ най-вероятно ще бъдат готови, тъй като той беше в по-напреднал етап, коментира министърът.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us