Новини

Шишков: Тракия не е това, което трябва да е

След проверката на магистрала Тракия стана ясно, че Лот 3 е с по-лошо количество, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

„Лот 3 не е строен от българска фирма, той е струвал по-евтино, отколкото Лот 2, който е и в по-добро състояние. В мен остава убеждението, че каквото сме си поръчали, това сме получили“, отбеляза още регионалният служебен министър.

Според него основният проблем за цялостното състояние на пътищата в България и за всички ремонти, които се извършват, е какво се възлага, по кой начин се възлага, какъв е проектът и накрая – какво получаваме. „Проблемът не е само в строителя, но накрая той е виновен, защото той е най-удобен“, коментира Иван Шишков.

За магистрала „Хемус“ мога да кажа, че това беше един дълъг филм с малко километри и много въпросителни, добави Иван Шишков. Според него магистралата трябва да бъде планирана и да се строи в цялост.

Министър Иван Шишков обясни още, че драмата с жълтите павета в София продължава и ремонтът е по Оперативна програма „Региони в растеж“. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е осигурило 41 млн. лева европейски пари за този ремонт, който трябва да бъде завършен март  2023 г.  „Според мен при него проблемът също е в начина на възлагане на ремонта, в проекта и в цялата организация“, отбеляза Иван Шишков. Другата седмица ще се направи проверка на самия проект по линия на Оперативната програма „Региони в растеж“ . Целта е, ако е възможно, МРРБ да помогне за справянето с този проблем, защото София не заслужава да загуби парите и да имаме лош център“, заяви арх. Иван Шишков.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • ЕК започва наказателна процедура срещу България
  ЕК започва наказателна процедура срещу България

  Европейската комисия съобщи днес за четири наказателни процедури срещу България. Процедурите са в областта на прането на пари, борбата с измамите със средства от ЕС,

 • Земята се сдоби с нова Луна
  Земята се сдоби с нова Луна

  Астрономи откриха нова квазилуна Земята – космическо тяло, което обикаля около нея, но гравитационно е свързано със Слънцето, съобщи „Дейли мейл“. Космическият обект, наречен 2023

 • КНДР пуска военен сателит в орбита
  КНДР пуска военен сателит в орбита

  Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун – Ким Йо-чен заяви, че първият военен разузнавателен сателит на Пхенян скоро ще влезе в орбита, предаде Ройтерс, цитирана

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us