Новини

„Синергия и интегритет” за планинските и полупланинските райони

Синергия и интегритет са целите на министерството на регионалното развитие и благоустройството при създаването на целенасочената инвестиционна програма за развитие на планинските и полупланинските райони. Това стана ясно от изказването на парламентарният секретар на МРРБ Кристина Стоянова на конференцията „Планините – неоцененото богатство на Европа. Европейски политики за развитие на планинските региони“.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството поиска съдействие от Института по геофизика, геодезия и география към БАН, за да се определят критериите за включване на определени територии към Целенасочената инвестиционна програма за развитие на планинските и полупланинските райони.

МРРБ разработи програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа-Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони. „Първата ни задача беше да намерим дефиниция”, заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов.

Форумът бе организиран от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Информационното бюро на ЕП в България по инициатива на евродепутата Илиана Йотова.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us