Новини

Смартфон приключение из Южния парк тази неделя

Тази неделя в столицата по случай Европейската седмица на младежта ще се състои играта „Смартфон приключение из Южния парк“. Събитието се провежда в рамките на празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот – Фамилатлон, с помощта на Българска Геоинформационна Компания и доброволци от Минно-геоложкия университет.

Сборната точка е централният вход на Южния парк към бул. Витоша, а началният час е 17:00.

За GPS пътешествието, по време на което участниците ще откриват интересни факти за Европа, е необходимо да разполагат със смартфон с интернет връзка и да инсталират безплатното приложение за картиране Trimble TerraFlex, достъпно за Android, iOS и Windows Mobile. Това може да стане и предварително на https://www.trimbleinsphere.com/insphere/terraflex-data-collection#downloads. На място участниците ще получат акаунтите, с които ще се включат в играта. Броят им е ограничен до 100.

Подробна информация може да намерите във фейсбук страницата на събитието.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us