Новини

София получи 151 млн. лв. по ОПРР за ремонти в центъра

Днес на церемония в Министерския съвет столичният кмет Йорданка Фандъкова и Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, подписаха четири договора за облагородяване на София. Те са на обща стойност 173,5 млн. лв., като 151 млн. лв. от тях са безвъзмездна финансова помощ по ОПРР, а останалата част е съфинансирана от бюджета на Столична община.

Проектите включват обновяване на пространството на ул. „Граф Игнатиев“ и прилежащи пространства – улици и градинката на църквата „Св. Седмочисленици“, книжния пазар на пл. „Славейков“ и площад „Джузепе Гарибалди“, площадът около катедрален храм „Св. Александър Невски“.

За 125,5 млн. лв. ще се въведе система за интегриран градски транспорт, ще се закупят 13 нови трамвая на стойност 46 млн. лв. и ще се ремонтира трамвайно трасе по ул. „Каменоделска“.

Сред проектите са изграждането на три дневни центъра за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, в които има условия за рехабилитация, образование и социални контакти. Отделно ще се правят и два центъра за обществена подкрепа.

След ремонт и преустройство бившият Дом за деца, лишени от родителски грижи в кв. „Драгалевци“ ще се преобрази в Дневен център за деца с множествени увреждания и Център за обществена подкрепа.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us