Новини

Софтуерът за гласовата система на Стивън Хогинг вече е с отворен код

Компанията Intel публикува онлайн софтуерът управляващ компютъра, чрез който проф. Стивън Хокинг общува. Той използва само няколко потрепвания на брадичката си, които се засичат от инфрачервен сензор. Публикуването на софтуера ще даде възможност на други разработчици да приложат технологията при хора, страдащи от заболявания на двигателните неврони.

От компанията разработиха системата специално за светилото на астрофизиката. След миналогодишното й обновяване проф. Хокинг може да пише десет пъти по-бързо. Той предпочете да запази така познатия на всички машинен глас, макар и напредъкът в синтезирането на реч да позволява близки до човешкия глас варианти.

Софтуерът, наречен Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT), е публикуван на адрес:  https://github.com/01org/acat. От Intel се надяват разработчиците да експериментират с различни сензори, за да се приспособи към нуждите и на други хора, страдащи от заболяването на професора.

Публикуваха софтуера за гласовата система на Стивън Хогинг

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us