Новини

Спейс екс извежда спътник, изцяло платен с криптовалута

Американската компания „Спейс екс“ през 2022 година ще изведе спътник по договор, изцяло заплатен с криптовалутата Доджкойн, съобщиха световните агенции.
„През следващата година „Спейс екс“ ще отправи към Луната спътника „Додж-1″, като заплащането за мисията беше осъществено с криптовалутата Доджкойн“, написа в Туитър ръководителят на компанията Илон Мъск.
Космическия апарат ще бъде изстрелян през първото тримесечие на 2022 година. Той принадлежи на канадската компания „Джиометри енърджи корпорейшън“ и ще бъде изведен в окололунна орбита с помощта на ракетата-носител „Фалкон-9“.
Спътникът е с маса 40 килограма и ще събира данни за естествения спътник на Земята.
Мисията се вписва в рамките на търговската програма на „Спейс екс“ за изстрелването на космически апарати. Сумата на договора не бе огласена.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us