Новини

СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ.
Екипажът ще се отправи към МКС от космическия център Кенеди в щата Флорида на 30 октомври.
„Наистина е вълнуващо да представим „Дракон“ в нашия флот“, заяви Сара Уокър от „СпейсЕкс“ на пресконференция в Хюстън. Тя разкри още, че компанията на Илон Мъск работи и по още един космически кораб, който трябва да бъде готов през пролетта.
В третата мисия на „СпейсЕкс“ ще участват трима астронавти от НАСА – Раджа Чари (44 г.), Томас Машбърн (61 г.) и Кайла Барън (34 г.), както и Матиас Маурер (51 г.) от Европейската космическа агенция. За Чари, Барън и Маурер това ще бъде първо пътуване до космоса. Мисията им ще продължи шест месеца.
Уокър обясни, че „СпейсЕкс“ не е направила сериозни промени по новата капсула, но е решен проблем в системата за изхвърляне на отпадъци. „Направихме малко подобрение в дизайна … за да направим системата още по-стабилна за многократно използване на тези превозни средства“, заяви тя на пресконференцията, без да съобщава повече подробности.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us