Новини

Стартира конкурсът за детска карта на света „Барбара Печеник” 2019

Българската Картографска Асоциация, със съдействието на Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН, и Университета по архитектура, строителство и геодезия, организира 11-тия национален конкурс за детска карта на света на тема: „Ние обичаме картите” („We love maps”). Надпреварата е част от Международния конкурс за детска карта на света „Барбара Печеник” 2019 и се провежда съгласно условията, определени от Международната картографска асоциация (МКА). В България конкурсът за детска карта на света празнува и 20-годишен юбилей.

По традиция участниците ще бъдат разделени в четири възрастови категории. Шестте най-добри карти ще участват в международната изложба по време на 29-та Международна картографска конференция в гр. Токио, Япония, 15 – 20 юли 2019 г. Победителите във всяка категория ще участват в международния конкурс. Крайният срок за участие е 1 март 2019 г. Присъдените награди ще бъдат обявени на 29 март (петък) 2019 г., с откриване на изложба на всички участващи детски карти.

Пълните условия за участие се намират на интернет страницата на Българската картографска асоциация на адрес: https://cartography-gis.com/archives/2434.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us