Новини

Стенли Кубрик: Аз заснех Армстронг на Луната

В непубликувано досега интервю известният американски режисьор Стенли Кубрик твърди малко преди смъртта си, че американците никога не са стъпвали на Луната, а световноизвестните кадри са заснети собственоръчно от него на Земята. Кубрик разкрива този факт четири дни преди смъртта си през март 1999 г. пред журналиста Патрик Мюри.

През 1968 г. Кубрик снима „2001: Космическа одисея“, а само година по-късно се проявява и като манипулатор отново на космическа тематика, става ясно от тайното интервю. Режисьорът твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията „Аполо 11“.

„Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят“, казва Кубрик на записа и признава, че не искал да участва в тази измама, но е бил принуден. Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме „правдоподобен“ видеодокумент. Режисьорът вече имал опит с космическата тематика и се справил безупречно.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us