Новини

Столична община: Документацията за ремонта на „Графа“ не е свалена от сайта на НАГ

Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) към Столична община публикува връзки към проекта и процедурата по Закона за обществените поръчки за ремонтите, които текат в момента в центъра на София. В съобщението на сайта на НАГ са посочени като неверни твърдения, че документацията от проведения конкурс за инвестиционните проекти и документацията за избор на изпълнител на СМР за обект: „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централната градска част на гр. София – зона 2“ е свалена от интернет страницата на административния орган. От НАГ са посочили връзки към проведения конкурс, както и към документацията към процедурата за избор на изпълнител на строителството на коментирания в последно време участък от центъра на София, включващ ул. „Граф Игнатиев“ и градинката около храма „Св. Седмочисленици“.

Ето какво гласи съобщението на НАГ:

„Във връзка с повишения обществен интерес и неверни твърдения, че документацията от проведения конкурс за инвестиционните проекти и документацията за избор на изпълнител на СМР за обект: „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централната градска част на гр. София – зона 2“ са свалени от сайта на НАГ, публикуваме линкове към страниците, на които могат да бъдат намерени посочените материали:

Документацията от проведения конкурс и конкурсните проекти могат да бъдат намерени на страницата на Направление „Архитектура и градоустройство“, раздел „Профил на купувача“, „Обществени поръчки, открити до 01.10.2014 г.“ – Конкурс за участие с проекти за прединвестиционно обемно-устройствено проучване и решение за изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства от централната градска част на гр. София – линк:

https://www.sofia-agk.com/Pages/Render/767

Инвестиционните проекти в пълен обем и документацията за избор на изпълнител на СМР могат да бъдат намерени на страницата на Столична община, раздел „Профил на купувача“, „Обществени поръчки, открити след 01.10.2014 г.“ /затворени за участие/ – 69395 „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централната градска част на гр. София – зона 2“ – линк:

https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?tenderId=69395&companyId=20779.

Ремонтните дейности на ул. „Граф Игнатиев“ и площада пред храма „Св. Седмочисленици“, започнали през март тази година, събудиха общественото недоволство след като част от огражденията бяха премахнати и гражданите видяха степента на изпълнението им. Беше коментирано качеството на ремонтните дейности, както и избора на самите материали. В интернет пространството се появиха редица сравнения на плочките пред „Св. Седмочисленици“, сред които имаше и определения за „балатум“ и „баня в панелен блок“.

От Столична община коментираха, че изпълнението все още не е приключило и гражданите са недоволни незавършен обект. Проектантът на обновяването на публичното пространство арх. Иво Пантелеев защити в интервю пред „Дневник“ своята позиция за плочките пред „Св. Седмочисленици“ с репликата: „- Защото така е много хубаво и много ми харесва. Аз съм проектант – имам това право.“.

Снимка: Иван Димитров

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us