Новини

Търсят изпълнител за ремонт на покрива на Етнографския музей в Пловдив

Обявена е обществена поръчка за Строително-ремонтни и аварийни работи на покривната конструкция, покривни покрития и елементи на къщата на Аргир Куюмджиоглу – Регионален етнографски музей, гр. Пловдив. За необходимостта от ремонт бяха съобщили от Общинския институт „Старинен Пловдив“. Финансирането в размер на 130 хил. лв. е осигурено от бюджета на Община Пловдив.

Сградата, построена през 1847 г., е паметник на културата с национално значение. Изградена е от дървена конструкция като е използвана и част от крепостната стена. Известна още като „Царската къща“ заради внушителните си 570 кв. м. площ, която включва 12 стаи развити около големи салони. Таваните във всички помещения са с уникална дърворезба.

Ремонтът й предвижда подмяна на компроментираните дървени елементи на конструкцията. Ще бъде извършена и обработка за пожароустойчивост. Предвидено е запазването на наклона на покрива и оригиналните покривни линии, а неустойчивите керемиди ще бъдат заменени с нови от същия тип. Покривът ще бъде и хидроизолиран, а капандурите, стрехите, фронтоните и комините ще се обновяват по детайл.

Оферти за участие могат да се подават до 23.03.2015 г. Документацията е налична на адрес:

https://op.plovdiv.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20150206zEDu869136.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us