Новини

Токио иска еко олимпиада


След като Китай показа на какво е способен пред света с организирането на летните олимпийски игри през 2008 г., Токио смята да подготви кандидатурата си за град домакин на игрите през 2016 г., като основният акцент ще бъде екологията.

Идеята за екоигри е на токийските градоначалници, които са издигнали лозунга „Олимпиада без въглерод”. Проектът е на стойност 93 милиарда йени. В предложението се казва, че всички сгради ще са енергоспестяващи, като стадионите и спортните съоръжения ще са покрити със слънчеви панели.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us