Новини

Цифров двойник на Амерсфорт

Нидерландската компания 4Indoor е картографската система NavVis VLX, за да създаде цифров двойник на старинната част на Амерсфорт. Тя е създала висококачествен облак от точки с размер 1,2 GB на средновековната порта, наречена Koppelpoort. Компанията 4Indoor, специализирана в 3D измервания със седалище в Амерсфорт, засне исторически уникални места в града.
Направени са над 850 панорамни HD изображения. Продуктът включва планове на етажите и разрези, създадени с помощта на подробен облак от точки. NavVis IVION предоставя на собствениците на сгради отдалечен достъп до цифровите активи – напълно независимо от тяхното местоположение – с помощта на всеки стандартен уеб браузър на лаптоп, таблет или смартфон.
Самата порта
Копелпоорт е част от втората крепостна стена на града. Той е построен между 1380 и 1450 г., като приблизително по това време цялата стена е завършена. Като уникална комбинация от сухопътна и водна порта, тя е единствена по рода си в Нидерландия.
4Indoor

4Indoor е иновативна компания, базирана в Амерсфорт, специализирана в 3D измервания и визуализация на недвижими имоти. Тя е първата, занимаваща се с мобилното картографиране (на закрито) в Нидерландия: сканиране със светкавична скорост и заснемане на 360-градусови изображения.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us