Новини

УАСГ обявява конкурс за фасадни решения

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и RÖFIX (компания за строителни продукти) организират конкурс под надслов „RÖFIX – заедно строим устойчиво“, съобщават от учебното заведение.

Целите на състезанието, които си поставят организаторите, са формиране на активни архитектурни умения и творческа интерпретация на темата за модерния и функционален дизайн в контекста на устойчивото строителство. Фокусът е върху залагане на енергийно ефективни и/или екологични продукти и системни решения за интериор или за външни условия при проектирането на архитектурни обекти – ново строителство или реконструкция/реставрация.

Конкурсът е насочен към всички редовно записани студенти в пети курс в УАСГ през зимния семестър на учебната 2022/2023 година. Той стартира на 3 октомври и ще продължи до 20 януари 2023 г., когато ще се проведе и официалното представяне на проектите и отличаването на най-добрите от тях. Три отличени проекта ще получат и парични награди.

Успоредно с конкурса, през октомври бяха организирани и лекции, целящи да запознаят студентите с иновациите и класическите практики при формиране на устойчиви фасадни и интериорни решения. Темите бяха: „RÖFIX Иновативни топлоизолационни системи“ и „RÖFIX системи с Aerogel за топлоизолиране на стари сгради“, разказват организаторите.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us