Новини

Утре започва традиционния международен симпозиум на СГЗБ

На 8 и 9 ноември София ще бъде домакин на XXVIII  МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ на тема “СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРОФЕСИОНАЛНАТА ПРАКТИКА В ГЕОДЕЗИЯТА И СВЪРЗАНИТЕ С НЕЯ ОБЛАСТИ”. Организатори са Съюзът на геодезисистите и земеустроителите в България. Събитието ще се проведе в Дома на науката и техниката на ул. „Г. С. Раковски” № 108. На церемонията по откриването ще присъства и зам.-регионалният министър инж. Валентин Йовев.

По време на форума ще бъдат представени доклади в сесии, озаглавени: национални проблеми, геодезия, образование, фотограметрия, лазерно сканиране, картография и гис, устройство и защита на териториите, спътникови системи, дистанционни изследвания. Събитието ще има специална сесия за млади учени и студенти, както и традиционно техническо изложение. Фотографии на доц. Нели Здравчева ще представят дейността на СГЗБ в изложба.

Пълната програма на симпозиума се намира на адрес: https://symp2018.geodesy-union.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us