Новини

Утре започва традиционния международен симпозиум на СГЗБ

На 8 и 9 ноември София ще бъде домакин на XXVIII  МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ на тема “СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРОФЕСИОНАЛНАТА ПРАКТИКА В ГЕОДЕЗИЯТА И СВЪРЗАНИТЕ С НЕЯ ОБЛАСТИ”. Организатори са Съюзът на геодезисистите и земеустроителите в България. Събитието ще се проведе в Дома на науката и техниката на ул. „Г. С. Раковски” № 108. На церемонията по откриването ще присъства и зам.-регионалният министър инж. Валентин Йовев.

По време на форума ще бъдат представени доклади в сесии, озаглавени: национални проблеми, геодезия, образование, фотограметрия, лазерно сканиране, картография и гис, устройство и защита на териториите, спътникови системи, дистанционни изследвания. Събитието ще има специална сесия за млади учени и студенти, както и традиционно техническо изложение. Фотографии на доц. Нели Здравчева ще представят дейността на СГЗБ в изложба.

Пълната програма на симпозиума се намира на адрес: https://symp2018.geodesy-union.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us