Новини

Възобновено е строителството на язовир „Пловдивци“

Подновиха строителството на язовир „Пловдивци“ в близост до Рудозем. Строителството му ще се извършва от Консорциум „Пловдивци“, като лично Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи разрешението за строеж на ръководителя му инж. Георги Харизанов. Срокът за изпълнение е 900 дни. За строежа ще бъдат наети близо 300 работници, част от които може да бъдат от региона, поясни министър Павлова.

На церемонията по откриването на строителството министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова положи капсула на времето в стената на язовира, съдържаща послание към бъдещите поколения „с надеждата то да бъде прочетено след 100 години, когато България ще бъде богата, мирна и просперираща държава“.

Общата стойност на проекта е 47.4 млн лв. и се финансира чрез заемно споразумение между България и Световната банка по Проект за развитие на общинската инфраструктура. След завършването му се очаква да се реши проблема с недостига и качестовото на водата в 30 населени места. Следващият язовир за питейна вода, който се очаква да бъде започнат до края на година, е язовир „Луда Яна“ в близост до Панагюрище. Предстои рехабилитацията на язовирната стена на язовир „Студена“ до Перник.

Целият текст на капсулата на времето.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us