Новини

Великобритания ревизира транспортната си инфраструктура – ще строят мост между Шотландия и Северна Ирландия

Британският премиер Борис Джонсън поръча проучване и оценка на транспортните връзки в Обединеното кралство с цел подобряване на инфраструктурата, включително евентуално построяване на мост между Шотландия и Северна Ирландия, предаде Ройтерс.
Инициативата е част от плана за стимулиране на икономиката след удара на пандемията от коронавирус и засилване на връзките между отделните райони на страната.
Проучването ще обхване вътрешните авиовръзки, шосейните и жп връзки в Шотландия, жп мрежата в Уелс, както и разходите и практичността на идеята да се изгради „твърда връзка“ със Северна Ирландия.
Джонсън в миналото е говорил за желанието си да бъде построен над 20-километров мост между Шотландия и Северна Ирландия.
Заради ограниченията, свързани с коронавируса, британската икономика се срина с 20 процента през второто тримесечие, а безработицата се очаква да нарасне силно на фона на предстоящото изтичане на правителствената схема за запазваване на заетостта и Брекзит.
Същевременно подкрепата за независимост на Шотландия нарасна заради усещането, че Джонсън отговори твърде бавно на пандемията и недоволството на шотландците от решението на Великобритания да напусне ЕС. При референдума от 2016 г. шотландските избиратели се противопоставиха на Брекзит, припомня Ройтерс.
Джонсън се надява, че подобряването на инфраструктурата ще допринесе за създаване на работни места и сближаване на регионите в Обединеното кралство.
Очаква се докладът с резултатите от проучването да бъде публикуван през лятото на 2021 година.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В навечерието на Димитровден: Арх. Комитова ще предложи 1,5 млрд. лв за пътища
  В навечерието на Димитровден: Арх. Комитова ще предложи 1,5 млрд. лв за пътища

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Коритарова заяви в навечерието на Димитровден, че заедно със строителите работят по важни теми. Димитровден е професионалният

 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us