Новини

Великобритания сади 50 милиона дървета за Северната гора

Британските власти пристъпиха към реализацията на плана за озеленяване на индустриалните райони в северните части на Англия чрез създаването на новата „Северна гора“, състояща се от 50 милиона дървета.

„Простиращата се на повече от 193 километра между градове като Бредфорд, Лийдс, Манчестър и Ливърпул запланувана „Северна гора“ ще разшири местообитанието на горските птици и прилепи и ще предостави защита за традиционни видове животни в света“, пише в съобщение на правителството на Великобритания.

Гората ще послужи и за създаването на места за отдих за милионите жители на региона.

С организацията по залесяването ще се заемат два фонда – „Уудланд тръст“ и „Къмюнити форест тръст“. Програмата за създаването на гората е за 25 години. Британското правителство вече е внесло първата вноска в размер на повече от 8 милиона щатски долара за реализацията на проекта.

Засаждането на дърветата ще започне от март. Първият озеленен участък ще бъде територия с площ 680 хектара близо до град Болтън. „Северна гора“ също трябва да обедини пет вече съществуващи крупни горски масива, като ще образуват един почти 200-километров зелен пояс в най-индустриалния район на държавата.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us