Новини

„Вилмот архитекти“ представиха проекта за линейния парк по бул. „Македония“ пред кмета и главния архитект на София

Изграждането на линеен градски парк от Руски паметник до пл. „Македония“ обсъдиха в петък кметът на София Йорданка Фандъкова, главният архитект на София арх. Здравко Здравков, арх. Борина Андрийо и ланд. арх. Франсоа Невийо от архитектурното бюро „Вилмот архитекти“.

С проекта се предвижда увеличаване на озеленяването на цялата зона – 467 дървета и 3720 кв. м. зелени площи. Целта е да се върне първоначалният облик на булеварда с пешеходна зона.

По предложение на „Вилмот архитекти“ за зелените трамвайни релси по бул. „Македония“ ще бъде използвана конструкцията на зелените трамвайни трасета, които са проектирани и изпълнени в Париж. Като част от проекта се подготвя и градско обзавеждане с характерни мебели, които да запазят духа на стара София.

Арх. Борина Андрийо е родом от София. От 37 години живее и работи във Франция. Изпълнителен директор е на едно от най-големите френски архитектурни бюра „Вилмот архитекти“ и носител на ордена на почетния легион на Франция.

Работният проект за линейния градски парк от Руски паметник до пл. „Македония“ трябва да е завършен до средата на месец април 2019 г., след което ще проведе процедурата за избор на изпълнител на строителството.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us