Новини

Внесоха изцяло нов проект на Закона за обществените поръчки

След години прекрояване на стария Закон за обществените поръчки, сега Министерски съвет внесе изцяло нов текст на нормативния акт. В него са предвидени нови прагове за договаряне за услуги, строителство, доставки и др. Съкратени са сроковете за подаване на оферти и възлагане на поръчки. Ще се създаде възможност за провеждане на изцяло електронни търгове. Сред нововъведенията е и преминаването на Агенцията по обществените поръчки от Министерство на икономиката към Министерство на финаните.

Ако бъде одобрен, Законът ще влезе в сила от 1 януари 2015 г. с някои изключения, касаещи членове изредени в преходните и заключителните разпоредби.

Целият текст ще намерите на адрес: https://parliament.bg/bills/43/502-01-69.pdf

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us