Новини

Връчиха дипломите на абсолвентите в УАСГ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова връчи днес дипломите на трите абсолвентки с най-висок успех от випуск 2024 на Университета по архитектура, строителство и геодезия. На тържествена церемония своите дипломи получиха възпитаниците от архитектурния, строителния и хидротехническия факултети на учебното заведение.

„Моментът е много емоционален за мен, защото съм възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия и се гордея с това. Независимо дали учим за геодезисти, строителни инженери, архитекти – дипломирането не е край, а начало. Трупането на опит по време на практика и на терен е най-ценното. Бъдете активни, имайте желание да се усъвършенствате, защото това е ключът към успеха“, обърна се министър Коритарова към абсолвентите. „Светът се движи напред благодарение на смелите идеи на мечтателите. Затова мечтайте, работете с ентусиазъм, обичайте професията си“, подчерта тя в приветствието си.

Регионалният министър обърна внимание, че предизвикателства пред завършващите са значими, защото градовете са изправени  пред решаване на много проблеми, свързани със свръх урбанизацията, трафика, замърсяването на въздуха и климатични промени. „Трябва да работите за намаляване на вредните влияния чрез изграждане на по-благоприятна, здравословна и едновременно с това красива градска среда на база на съвременните технологии“, каза още тя.

Министър Виолета Коритарова поздрави академичното ръководство за всекидневните усилия, благодарение на които младите завършват успешно своето обучение и за стремежа на преподавателите непрестанно да издигат престижа и авторитета на учебното заведение.

 

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us