Новини

Все по-близки със Северна Македония

Пред нас стои възможността да бъдем полезни за хората, като улесним пътуванията, свържем бизнесите и отговорим адекватно на предизвикателствата пред енергийните системи. Това са темите днес – транспорт, енергетика и новата програма за трансгранично сътрудничество, по която финансирането е над 31 млн. евро. Сумата е двойно повече спрямо предишния програмен период и смятам, че сме длъжни да постигнем поне двойно повече резултати.

С тези думи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов откри второто заседание на работната група за сътрудничество между Република България и Република Северна Македония в областите инфраструктура, транспорт и свързаност. Съпредседател е министърът на транспорта и съобщенията на Северна Македония Благой Бочварски.

Новата авиолиния между София и Скопие ще стартира на 27 март, обяви министърът на транспорта на Република Северна Македония Благой Бочварски.

Днес се осъществи първият полет по линията, на борда който бяха съвместни делегации, водени от транспортните министри на двете страни.
По първоначална неофициална информация се водят разговори за полети два пъти седмично, но и в тази линия да се включи връзката с Тирана. Коментира се също идеята за хъб, който обхваща потока между Северна Америка и Източна Азия – тоест Летище София е удобно да се използва като транзитен аеропорт.
До 10 дни ще са ясни цените на самолетните билети по линията София – Скопие.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Птици оживяват като дронове
  Птици оживяват като дронове

  Странна идея е хрумнала на изследователи от Техническия университет в Ню Мексико в стремежа им да шпионират незабелязано. Те са решили да използват изпитаното изкуство

 • Деца молят за вода министъра с рисунки
  Деца молят за вода министъра с рисунки

  Деца от безводния Омуртаг подариха свои рисунки, които повече приличат на протестни плакати, отколкото на детски илюстрации, на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството

 • Какво е слънчево геоинженерство и има ли то почва… на Земята
  Какво е слънчево геоинженерство и има ли то почва… на Земята

  Учените са единодушни, че намаляването на глобалните емисии на парникови газове във възможно най-кратки срокове е от ключово значение за справяне с глобалното затопляне. Или

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us