Новини

Зам.-министър Йовев: Обсъжда се въвеждането на по-строги правила за дейността на надзорните и консултантски фирми в строителството

Създадена е работна група, която обсъжда въвеждането на по-строги правила при регистрацията и дейността на надзорните и консултантски фирми в строителството. Необходимо е да се засили независимостта на надзорните и консултантски фирми от проектантите и строителите в бранша. Това каза пред представители на медиите заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев. В сряда той откри 50-ото юбилейно издание на изложението „Стройко Експо“, което се провежда в Националния дворец на културата до 28 октомври. Това съобщиха от пресслужбата на МРРБ.

 „Министерството на регионалното развитие и благоустройството работи в посока утвърждаване на все по-благоприятни условия за бизнеса в строителния сектор, за да бъде улеснено и стимулирано предприемачеството у нас“, изтъкна заместник-министърът при откриването на изложението.

„Експозицията на над 180 български и чуждестранни фирми за технологии и продукти за подобряване на околната среда и качеството на живот е категоричен показател за успешната интеграция на българската строителна индустрия“, изтъкна той.

 „През последните 25 години изложението „Стройко Експо“ се наложи като успешен център за търговия и информация, като предлага все повече качествени стоки и услуги. Благодарение на него всички участници в инвестиционно-строителния процес имат възможността да се информират и да направят своя избор в многообразието на продуктите на една от най-бързо развиващите се индустрии“, отбеляза заместник-министър Йовев.

Той допълни, че изложението продължава да се утвърждава като пресечна точка за осъществяване на преки контакти и обмен на информация между предприемачи, фирми и потребители.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine




От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us