Новини

Започна кандидат-студентската кампания на УАСГ

Кандидат-студентска кампания за 2015 г. на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) е в ход. Висшето учебно заведение приема документи за кандидатстване и класиране от 22 юни до 3 юли включително. Представя се диплома за средно образование и се попълва състезателен картон.

Тази година УАСГ е с обявен прием 620 места за магистърски специалности редовна форма на обучение, 130 задочно и 75 за бакалавърски програми. Кандидат-студентите ще се състезават да се обучават по архитектура, строителство на сгради и съоръжения, транспортно строителство, водоснабдяване и канализация, хидротехническо строителство, хидромелиоративно строителство, геодезия, урбанизъм, устройство и управление на земи и имоти, уравление в строителството и др.

Кандидатите, които успешно са положили предварителни изпити по математика също трябва да подадат документи за класиране. В противен случай оценката им служи само за сведение и не участва в класирането.

Изпитите в УАСГ започват на 7 юли с първия по рисуване, а по математика е на традиционната дата 13 юли. Последната дата е 15 юли за изпита по английски език.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us