Новини

Започнаха пробите на трамвайното движение по ул. „Граф Игнатиев“ в София

От днес сутринта започнаха 72 часови тестове за движението на трамваите по столичната ул. „Граф Игнатиев“. Мотрисите няма да превозват пътници за периода на пробите. Ако по време на изпитанията бъдат открити проблеми, те трябва да бъдат отстранени от изпълнителя – фирмата „Джи Пи Груп“.

„Очаква се комисия да приеме обекта, като едва след това ще може да коментираме качеството“, каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Има готовност да бъде пуснато редовното трамвайно движение по линии 10, 12 и 18. По последна информация, публикувана на страницата на Центъра за градска мобилност, промените в маршрутите заради ремонта остават до 7 декември.

Започна премахването на част от строителните огради, за да се осигури достъп до жилищните сгради и търговските обекти, като продължава поставянето на настилки на пл. „Славейков“, пл. „Гарибалди“ и тротоарите към сградите, както и довършителни работи. Текат корекции на участъци, които са върнати за преработка от надзорната фирма и от Столична община. В градината на „Св. Седмочисленици“ се довършват настилките и се работи по озеленяването, а на пл. „Славейков“ бяха засадени нови дървета. В събота и неделя беше поставена временна асфалтова настилка по ул. „Шишман“.

Ремонтът на ключовата улица и околните пространства започна на 7 май тази година, като трамвайното движение трябваше да бъде пуснато до средата на октомври. Поради забавяне на няколко пъти бе отлагано пускането на трамвайното движение. Цялостният ремонт трябва да приключи в началото на март. След това, ако има забавяне фирмата изпълнител ще дължи неустойка.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us