Новини

Започва конференция за инфраструктура, Нанков открива семинар в Пловдив

Дванадесетата годишна конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017“ започва днес от 9.00 часа, в София Ивент Център.

В нея ще участва заместник-министърът на РРБ Малина Крумова в първия панел на конференцията, в който ще бъдат дискутирани стратегиите, плановете и очакванията за развитието и финансирането на стратегическата инфраструктура на страната, както и приоритети и инвестиционни програми за периода до 2020  година.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие работен семинар на тема „Интелигентни градове“ в Пловдив в 10.30 часа в хотел „Империал“. Важната роля на градовете в политиката на сближаване и възможностите за инвестиции от страна на Европейския съюз в областта на устойчивото градско развитие в България ще бъдат в центъра на дискусиите по време на двудневния семинар, който ще продължи и на 16 юни. Събитието, организирано от Европейската комисия, Генерална дирекция „Регионална и градска политика“, в сътрудничество с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Мрежата за градско развитие, ще събере представители на институциите и експерти от 39-те града в България, подпомагани със средства на ЕС за интегрирано и устойчиво градско развитие през периода 2014-2020.  В него ще участват също Витория Алиата ди Вилафранка – директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет“ в ГД „Регионална и градска политика“ и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.


Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us