Новини

ж.к. Младост с комплекс за милиони на есен

Комплекс за над 100 млн.лв. ще бъде построен в ж.к. Младост върху района на магазин „Нова Деница”.
 
Очаква се началото на строителните дейности да започне през септември, като изпълнител на грандиозния проект е турската компания Garanti Koza. Тя е купила терена за 23 млн. лв., а мега комплексът ще се нарича Grand Kanyon. 
 
Той ще е мащабен комплекс от висок клас с жилища, търговски център, 5-звезден хотел, модерна очна клиника и голяма паркова зона. Разгъната му застроена площ ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона – около 20 хил. кв.м.
 
Очакванията са строежът да завърши за период от около 30 месеца, като намигването от страна на изпълнителите е, че възнамеряват да кръстят трите жилищни сгради в Grand Kanyon с имената „Витоша“, „Пирин“ и „Рила“, подредени по височина. В проекта са предвидени две жилищни сгради с по 19 и 22 етажа, както и 30-етажна кула с луксозен хотел и с висок клас жилища.
 
Жителите на квартала, както и собственик на местен хотел водят спор с изпълнителите за зелените площи в района, като притесненията им е, че те или ще бъдат унищожени или няма да могат да се ползват със свободен достъп от всички живеещи в околността.

Автор

admin
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us