Очаква ни ново начало

Петък, 15 Март 2013

Изтеклият месец беше много особен. В България се случиха такива неща, които досега не бяха се случвали. Може и да са се случвали, но не сме знаели. След всички мъки, които преживяхме, се оказва, че предстоят още. Не стига липсата на работа, фалиралите стотици хиляди фирми, гладните хора, ами се оказва, че почти всичко, каквото сме си говорили, всъщност не е лично помежду ни, а всеизвестен факт. Или поне известен за една част от нас.

В разгара си е и предизборната кампания. От всякъде валят обещания. По този повод екипът на „ГЕОМЕДИЯ" зададе конкретни въпроси към кандидатите за депутати от различни партии. Отговориха само двама (виж стр. 8). Ние няма да пропуснем да се обърнем към тези хора, веднага след сформирането на новия парламент.

На общото събрание на Камарата на инженерите по геодезия, което се проведе на 24.04.2013 г. беше взето решение за сформиране на група за подготовка на промените в ЗКИР. В тази група ще бъдат поканени представители на всички организации на геодезистите: КИГ, АГФ, СГЗБ и КИИП. Ще се опитаме с общи усилия да направим един хубав закон. Друго важно решение на същото общо събрание е категоричното „НЕ" на идеите за концесия на кадастъра. Надяваме се, че по този начин ще се спрат всякакви спекулации с тази тема.

Отново ни очаква доста работа. Дано този път да има и резултат. Крайно време е гилдията да се погрижи за проблемите си. Очевидно, че АГКК не успя да реши важните въпроси на колегията за последните 4 години. Професионалните организации правиха някакви опити, нo явно също неуспешни.

Е, очаква ни (за кой ли път) ново начало.

 

Геомедия

Прочетена 739 пъти Последно променена в Петък, 24 Юли 2015 13:19

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.