Видео

Автономно управляван електромобил блъсна робот в Лас Вегас

Автономно управляван електромобил Tesla блъсна заблудения по улиците на Лас Вегас руски робот Promobot. След инцидента, който представлява първото по рода си ПТП с двустранно участие на роботи, електромобилът продължава по маршрута си, без да спре. Това се случва в навечерието на едно от най-големите изложения за електроника Consumer Electronics Show (CES)

Вина за катастрофата имат и двете страни – както автопилота на колата и на возещия се в нея посетител на изложбата тестващ системата, така и руската машина Promobot v.4. Въпросният робот, заедно с още Promobot-и, е трябвало да достигне до технологичното изложение CES. Блъснатият Promobot се е отклонил от групата и е застанал на улица, част от паркинга на изложението.

Катастрофата е била с трагичен край за руската машина – роботът не подлежи на поправка и възстановяване на функциите. Полицията на щата Невада вече води разследване по случая.

{module [180]}

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/0s4nxcleVd0″ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us