Видео

ЕКА тества дрон за картографиране, който издържа сблъсъци в стени

Астронавт на Европейската космическа агенция участва в подземен обучителен курс CAVES (Cooperative Adventure for Valuing and Exercising human behaviour and performance Skills – Съвместно приключение за оценяване и упражняване на човешкото поведение и умения за действие). В рамките на обучението Лука Пармитано слезе под нивото на терена, за да проучи пещерите на Сицилия, където температурите могат да достигнат до 37 градуса, правейки начинанието още по-трудно.

Пармитано и екипът му тестваха нов вид дрон, който е създаден да удържа на сблъсъци и може да картографира в затворени пространства. Апаратът е оборудван с инфрачервени и оптични камери и се управлява от двама оператори – един за полета и друг за камерите. По време на обучението е изследван 60-метров тунел с цел откриване на горещи точки и картиране на области, които не са документирани преди.

Благодарение на термокамерата са засечени области с температура над 40 градуса по Целзий, които вече са маркирани за бъдещи изследвания. Обследването на пещерата е осъществено с девет полета на дрона.

Стратегията на ESA предвижда хората и роботите да работят заедно, за да проучат и изградят селища на планетарни тела, както и да подобрят нашето разбиране за произхода на човечеството и живота в нашата Слънчева система. Курсът CAVES предлага начини за тестване на оборудване, техники и методи на работа за тези бъдещи мисии.

[iframe width=“853″ height=“480″ src=“https://www.youtube.com/embed/3ufAQAZNYro“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us