Видео

Франция ще бори дрони в нарушение с орли

Министерството на отбраната на Франция въвежда нов метод за справяне на безпилотни летателни апарати в нарушение – с помощта на добре обучен отряд от златни орли.

Тестовете в изпълнение на новатя мярка започнаха през 2016 г. а в средата на този месец френските въоръжени сили представиха резултатът от проведеното обучение. Използваните птици са специално селектирани за целта, а по време на обучението са тренирани да свързват дроните с вкусно лакомство.

Свалянето на безпилотни летателни устройства с помощта на орли решава нарастващия проблем с нарушителите като същевременно се избягва необходимостта от прилагане на сложен хардуер и софтуер. Мярката ще бъде използвана за защита на въздушното пространство над зони като военни бази, летища и затвори.

Орлите ще свалят дрони с размери по-малки от самите птици. Те ще бъдат обучени и да се справят със ситуации на терористичен акт, включващ дрони.

Франция не е единствената страна която решава проблема с нарушители – безпилотни летателни апарати. В Холандия от есента на миналата година също се използват грабливи птици за свалянето на дрони.

[iframe width=“640″ height=“360″ src=“https://www.youtube.com/embed/kV-qQ64et9Q“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us