Видео

Най-големият онлайн търговец в света с първа успешна доставка чрез дрон

Най-големият интернет-базиран търговец в света Amazon достави първата си пратка чрез дрон. Транзакцията е отнела 13 минути от поръчката на сайта до самата доставка. Това съобщи Джеф Безос, изпълнителен директор и основател на компанията. Доставката, направена на 7 декември 2016 г. в Кеймбридж, Великобритания, е била автономна и не е направлявана от оператор.

Дроните, използвани за Prime Air доставки от Amazon, могат да носят товар до 2.6 кг. и летят само в светлата част на деня на височина до 122 метра.

В момента се провеждат тестове на подобни доставки с общо двама клиенти, но от компанията се надяват броят им да нарастне в следващите месеци. По време на пробния период ще бъдат събрани данни, за подобряване на безопасността и надежността на системите и процесите за извършване на доставките чрез дрони.

След окончателното въвеждане на този вид услуга, клиентите на сайта ще могат да поръчват и получават пратки седем дни в седмицата в рамките на 30 минути, при наличие на добри атмосферни условия.

[iframe width=“640″ height=“360″ src=“https://www.youtube.com/embed/vNySOrI2Ny8″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us