Видео

NASA може да създаде летящи селища в небето на Венера

Изследователи от NASA планират проучване на Венера за създаване на потенциално селище високо над отровната атмосфера на планетата. Проектът е именуван HAVOC (High Altitude Venus Operational Concept) и обект на разработка е кораб пълен с хелий, който да се носи над облаците на горещата ни съседка.

Венера е по-възможната цел за проучване на условията за живот заради по-близкото си местоположение спрямо Земята. Първоначалният прочит на фактите за условията на повърхността й да показват, че това е невъзможно – температура около 460 градуса по Целзий и 90 пъти по-високо налягане. HAVOC обаче е насочен за 50 км над нивото на терена. Въздухът там се съсъои предимно от въглероден диоксид, атмосферното налягане е близко до земното, а средната температура е 75 градуса по Целзий.

Проектът HAVOC се намира във фаза проучване, като NASA не се ангажират с конкретни планове за осъществяването му. От видеото ще може да добиете и визуална представа за самата идея.

[iframe width=“640″ height=“360″ src=“https://www.youtube.com/embed/35y-f5X71Ck?rel=0″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us