Видео

Ново устройство ще може да идентифицира хора през стени

Учени от Масачузетския технологичен институт работят по устройство, което ще може да разпознава хора през стени. Приспособлението с име RF Capture излъчва безжични сигнали, които преминават през стените и се отразяват от човешкото тяло, като излъчената радиация е едва 1/10000 от тази на стандартен мобилен телефон.

Технологията позволява да се разпознават жестове и хора с висока точност. Пет фигури в затворено помещение може да се определят с 95.7% точност, докато при 15 тя е около 88%. Движението на част от тялото е разпознаваемо с 99.13% точност при 3 метра отстояние, а при 8 метра е 76.4%.

Учените имат благородни идеи за приложението на технологията – в т. нар. умни домове, при пожари за установяване на местоположението на хора, и гледането на болни хора. Възможностите обаче са безкрайни – RF Capture може да намери място в продукцията на филми, както и във все повече нашумяващата виртуална реалност.

[iframe width=“640″ height=“360″ src=“https://www.youtube.com/embed/7LTr02cJkiA?rel=0″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us