Видео

Първата в света холограмна маса е тук и ще струва 47 000 долара

Австралийската компания Еукледиън (Euclideon) създаде първата холограмна маса, която позволява на четирима потребители да взаимодействат с едновременно с технологията. За разлика от подобни системи за добавена реалност не се налага ползването на обемисти устройства, а вместо това се използват очила със сензори за проследяване на движението на потребителите, които приличат на обикновени слънчеви очила.

Точно очилата създават холограмният ефект. Филтриращите филми с честотно разделяне, намиращи се в лещите на стъклата и върху повърхността на масата, преобразуват излъчената светлина в стерео изображение. Това, което прави образът реалистичен, е компютърът вътре в масата. Тя комуникира с микрочипове, разположени в очилата, за да даде точното местоположение на наблюдателя и това, което гледа, което позволява изчисляването и излъчването на точно прожектирани снопове светлина.

В момента има създаден единствен прототип с размери метър и половина, но предизвиканият интерес към проекта е генерирал достатъчно финансиране, че от компанията възнамеряват да произведат продуктова версия до февруари 2018 г. Първоначалната цена на холограмната маса ще бъде 47 хил. долара, като ще се предлагат и модели достатъчно големи, за да може човек да ходи по тях.

[iframe width=“853″ height=“480″ src=“https://www.youtube.com/embed/GjPWk0UhKDQ?showinfo=0″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us