Видео

В Дубай въвеждат дрони-таксита това лято

Дубай въвежда нов вид обществен транспорт от юли тази година. Гостите на столицата на едноименното емирство ще могат да ползват автономни пътнически дронове, които ще ги превозват в града и региона. Това съобщи Матар ал-Таир, директор на дубайската пътна и транспортна агенция. Анонсът идва след извършени тестове. В промотиращ клип безпилотното такси прелита близо до емблематичния хотел Бурж ал-Араб.

Самият дрон, модел „EHang184“ на китайската компания Ehang, бе представен по време на миналогодишното изложение за потребителска техника CES 2016. Квадкоптерът може да измине до 50 км при полет от половин час. След като се настани на седалка като от състезателна кола, пасажерът трябва единствено да избере дестинация от тъч-скрийн таблета пред него, да затегне колана и да се наслади на футуристичния метод за придвижване.

„EHang184“ може да превозва пътници с тегло до 100 кг. Дронът ще бъде дистанционно управляван от команден център, а в случай на авария ще бъде активирана система, която го приземява на най-близкото възможно място.

[iframe src=“https://player.vimeo.com/video/204171421″ width=“640″ height=“360″ frameborder=“0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

driverless passenger drones will provide a taxi service in dubai this summer from designboom on Vimeo.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us