Видео

Японски милиардер ще бъде първият космически турист на SpaceX

Японският милиардер, създател на модната марка ZOZOTOWN, Юсаку Маезава, ще бъде първият космически турист на SpaceX. Компанията на Илон Мъск ще изпрати до Луната и обратно 42-годишният Маезава през 2023 г. Той ще полети на борда на ракетата Big Falcon заедно с още 6 до 8 творци, превръщайки начинанието в артистичен проект под името #dearMoon.

Малко след като бе обявена новината се появи и интернет страницата му: https://dearmoon.earth/. Макар и Маезава да не е решил кои точно ще са творците, той ще иска от тях да създадат нещо след завръщането си.

Точната цена на туристическия артистичен проект остава в тайна, но в свое изявление Илон Мъск сподели, че сумата, платена от японеца е достатъчна за разработката и производството на ракетата Big Falcon.

SpaceX тепърва ще трябва и да тества изпращането на човек със собствена ракета в космоса, тъй като в досегашните мисии са пренасяни само товари.

{module [180]}

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/7wrk5u8FgbM“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us