Книгите

Понеделник, 19 Юли 2010

Указания за спасяването на света

Роса Монтеро

ИК Колибри

 

Испаноезичната литература има своя широк кръг от почитатели у нас напоследък, като на по-голямата популярност се радват латиноамериканските автори. Издателствата обаче се грижат все повече испанци да стават популярни у нас и такъв е примерът и с книгите на относително младата Роса Монтеро. Любопитното при нейната проза е, че тя е леко интелектуално занимание, което е достъпно за всеки съвременен човек. Много модерно и много истинско. Монтеро не дава отговори, но темите с близки на всеки един. Освен всичко са в общ европейски дух.

 

Чадърът на свети Петър

Калман Миксат

ИК Стигмати

В един свой текст Калман Миксат казва: „Нека човек да взима перото тогава, когато е компетентен - така мисля аз." И взима перото. И ако този жест говори за самочувствие, четенето на писанията му позволяват да не упрекваме автора в липса на самооценка. Избелелият чадър, около който се завърта историята тук, е идеално покривало за летните жеги и обещава любопитно приключение с много хумор за всеки, избягал на или от плажа.

Миксат е още един европейски писател, роден в края на по-миналия век, който кара днешната публика да не се чувства самотна.

 

 

Фокус

Артър Милър

ИК Ера

 

Понеже литературата, отпечатана в книга, трябва да воюва със съвременните информационни методи, за да прихване поне за няколко часа интереса на читателя, ще подходим по-жълто - за онези, които не познават Артър Милър, ще кажем, че той е бил женен цели пет години не за някой друг, а за самата Мерлин Монро. Именно този му брак помага на безкрайния му талант да излезе във фокуса на прожекторите. Няма повече да обясняваме, освен едно американската драматургия на ХХ век е белязана от Артър Милър. Тук можем да си вземем книгата и да я прочетем, вместо да влезем в театъра.

Прочетена 508 пъти Последно променена в Сряда, 05 Април 2017 11:43

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.