Геодезия

Честита нова 2009 г!


Списание Геомедия честити новата година на своите читатели, като пожелава много здраве, големи успехи във всички начинания, щастие и късмет.

Измина една интересна и може да се каже успешна година. Интересна, защото през 2008 г. се случиха доста интересни неща.

– Повече от 800 колеги се събраха на традиционния празник на геодезиста, организиран от АГФ в хотел Санкт Петербург в гр. Пловдив;

– АГКК проведе над 50 тръжни процедури за възлагане изработването на кадастрални карти и кадастрални регистри;

– Камарата на инженерите по геодезия стана член на FIG;

– България беше сполетяна от поредната голяма криза, този път световна.

Навлизаме в една, както се очертава, по-трудна година. Но точно сега е моментът да покажем, че сме сериозна гилдия. Как да стане това? Като си свършим работата, както трябва. Проведоха се много голям брой тръжни процедури. Възложените за изработване кадастрални карти покриват хиляди хектари. Цените са на добро ниво. Времето за работа е достатъчно – т. е. на лице са всички предпоставки за качествено изработване на тези кадастрални карти.

Нека всички си зададем въпроса дали правим всичко необходимо, за да покажем, че сме професионалисти. Дали продуктът, който произвеждаме, е с всички качества, дали ако той бе предназначен за самите нас, ние бихме били доволни от качествата му.

През изминалата година нашето списание се опита да представи всички новости в областта на геодезията. Опитахме се да стигнем до колегията, да представим различни менения по интересуващите ни въпроси. Дано сме успели.

Ще се радваме да предложите теми, които да разискваме, и въпроси, които ви интересуват и на нашия сайт https://www.geomedia.bg.

Нека си пожелаем една успешна година.

 

Екипът на Геомедия

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия
  Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия

  Нов инструмент помага на властите в Австралия да се справят с тежки метеорологични условия, съобщава GIM International. Платформата за въздушни снимки и анализ на местоположението

 • Пуснаха джобни версии на важни закони
  Пуснаха джобни версии на важни закони

  Пуснаха джобни издания на закона за кадастъра и имотния регистър и на закона за устройство на територията.

 • МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото
  МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото

  В изпълнение на проект BG16M1OP002-4.003-0003-C03 „Превантивни дейности чрез изграждане/възстановяване на контролно-измервателни системи в регистрирани свлачищни райони”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е извършило аерофото

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us