Геодезия

Глобиха главния архитект на Стара Загора заради ПУП

Глобиха с 5 000 лв главния архитект на Стара Загора Виктория Грозева за конфликт на интереси. В сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е посочено, че арх. Грозева е разрешила архитектурно бюро, собственост на нейния съпруг, да разработи подробен устройствен план на града.

Заповедта е от пролетта на 2020 г. Арх. Грозева, която беше сред кандидатите за народни представители от ГЕРБ на последните избори и е член на националното ръководство на „Жени-ГЕРБ“ заяви, че към момента не е получила наказателното постановление и знае за глобата единствено от сайта на комисията. Според нея написаното там било некоректно и че не вижда никакъв конфликт на интереси. Тя възнамерява да обжалва акта.

Сигналът до комисията е бил подаден от двама старозагорци във връзка с издадена разрешение за изготвян на ПУП от арх. Владимир Георгиев – съпруг на Грозева – на 5 юни 2020 г. Сигналът е бил подаден във връзка с дело в старозагорския административен съд на 29 януари 2021 г.

Грозева е главен архитект на Стара Загора от 2016 г., след проведен конкурс за позицията след подадена оставка от предшественика й заради тогавашен скандал с конфликт на интереси в парк „Бедечка“. Грозева е в общината от 2013 г., като е била и началник на отдел „Устройство на територията“.Тя е била единственият допуснат до конкурса, уточнява репортерска проверка.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us