Геодезия

Коментар на брой 5/ 2017 г.

В края на юни министерският съвет постанови в срок от един месец, т.е. до 31 юли администрацията да извърши детайлен преглед на предоставяните от нея услуги и регулаторни режими и да идентифицира възможности за намаляване на административната и регулаторната тежест върху гражданите и бизнеса. В превод на български това значи, че управниците пак се сетиха, че е добре да се намали бюрокрацията и държавата да не спъва работата на хората с излишна бумажщина.

Водени от тази благородна идея особени стъпки предприеха от министерството на регионалното развитие, които в изискания от министерския съвет срок предложиха поредица от промени в няколко наредби, засягащи и работата на геодезистите (вж. стр. 5).

Срокът за коментирането на тези наредби пък изтича в първите дни на септември. Така лятото от части се превърна от време за геодезическа работа или за почивка, във време за коментиране на наредби. Дали беше достатъчно и дали беше ползотворно – ще разберем много скоро.

Иначе приветстваме първия съвет на кабинета към администрацията – ако услугата пречи – премахнете услугата (https://www.strategy.bg/Publications/View.aspx?lang=bg-BG&categoryId=26&Id=231&y=&m=&d=).

Шеговито ще отбележим: само да не се стигне накрая до премахване и на държавата.

В очакване на успешната административна реформа и с надежда за силна и подредена държава, ние от сп. Геомедия поздравяваме най-важните хора в България – нашите читатели, с рождения ни ден – вече сме на 10 години. Да бъдем, всички заедно, здрави и жилави още дълги години! И никой да не ни пречи лесно да си вършим работата!

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us